Crossfit

CrossFit is een ‘back to basic’ trainingsmethode die verschillende sporten zoals gewichtheffen, hardlopen, roeien, Bootcamp en oefeningen met het eigen lichaamsgewicht  combineert in één trainingsvorm. CrossFit is rauw, stoer, no-nonsense en bedoeld voor iedereen die écht fit wil worden. Het lichaam wordt op een manier belast zoals het ook in het dagelijks leven wordt belast. Dus fitness jij ook al jaren in een sportschool zonder echt je doel of resultaat te halen? Krijg je te weinig begeleiding en vind je fitness en staan op een cardio apparaat saai? Dan is CrossFit echt wat voor jou!

Begeleiding

Je word begeleid door gecertificeerde topinstructeurs die je met CrossFit trainingen motiveren en zorgen dat je resultaat gaat krijgen. Tijdens deze functionele trainingen wordt gebruikgemaakt van onder andere halterstangen, dumbbells, kettlebells, touwen en pull up stangen. De oefeningen bestaan uit natuurlijke lichaamsbewegingen, zoals duwen, trekken, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Doordat bij CrossFit een maximale hoeveelheid spiermassa wordt aangesproken, zijn de resultaten al bij twee á drie maal per week verbluffend en haal je eindelijk echt resultaat!CrossFit verhoogt je kracht, conditie, lenigheid en algemene fitheid, verlaagt het vetpercentage en laat spiermassa groeien. Consequente beoefenaars van CrossFit ontwikkelen het meest veelzijdige, atletische en vooral bruikbare lichaam van alle sporters!

Variatie

Door de constante variatie in duur van de training, bewegingen, herhalingen en het trainingsgewicht zorgt CrossFit voor meer resultaat. De trainingen zijn een full body work-out en zijn goed voor de algehele conditie. Door de uitgebalanceerde periodisering van de trainingen zal het lichaam zich voortdurend aanpassen. Dit geeft een boost aan het resultaat die je behaald door CrossFit trainingen. Deze variatie zorgt ervoor dat elke training een uitdaging is.

Functioneel

Het menselijk lichaam is gemaakt om te duwen, trekken, springen, klimmen, dragen, werpen etc. Dit noemen we ook wel functioneel bewegen. CrossFit trainingen zijn gemaakt om deze functionele bewegingen verder te ontwikkelen. Door het structureel volgen van CrossFit trainingen zullen deze bewegingen in het dagelijks leven makkelijker gaan. Dit betekend dat je niveau van leven verbeterd wordt. Functionele training bevorderd ook de sportprestatie. Daarom is CrossFit ook uitermate geschikt als ondersteunende training van andere (wedstrijd-) sportvormen.

Intensief

CrossFit trainingen zijn intensief. Wil je echt resultaat bereiken zal je er ook wat voor moeten doen. Door op hoge intensiteit, maar wel op je eigen niveau, te trainen zal je dan ook eindelijk je gestelde doelen bereiken. In zo’n kort mogelijke tijd zal je zo veel mogelijk arbeid verrichten. Daarom zijn de WOD’s ook korter van duur dan de ‘traditionele’ fitness trainingen. Waardoor je dan ook minder tijd kwijt bent aan je sportmoment. Dit is mede ook mogelijk doordat de oefeningen functioneel zijn en er met meerdere spiergroepen tegelijk wordt gewerkt. Door diep te gaan tijdens trainingen zal ook je mentale weerbaarheid en zelfvertrouwen verbeterden.

 

DON'T USE MACHINES, BECOME ONE! VRAAG JOUW GRATIS TRAINING AAN.

Daag jezelf uit en vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor jouw eerste echte WOD!

 

Sportschool LieftingFit in Uitgeest is dé plek voor Workout of the Day, Crossfit, Bootcamps en TRX . Bij LieftingFit in Uitgeest ben je verzekerd van de beste begeleiding en de persoonlijke aandacht die nodig is om jou je doelstellingen te laten halen. Alle nieuwe leden starten met een Gratis Proefles of doe de Gratis Lidmaatschapstest.

CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource

Gratis Proefles bij LieftingFit Uitgeest

Ben jij geïnteresseerd in Small Group Training bij LieftingFit in Uitgeest? Vind jij het fijn om zowel binnen als bui...

Lees meer

KOM OOK KICKBOKSEN!

(Kick)boksen Boksen is een tactische vechtsport waarbij inzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en con...

Lees meer
Meer nieuws